Lektørudtalelse af Fra idé til bestseller


“Rigtig god fagbog om det at skrive en fagbog”

Tilgængelig og pædagogisk velstruktureret gør-det-selv guide, hvor forfatteren, der også er coach, tekstforfatter og underviser, netop selv beviser ideen og skriver en vellykket fagbog. Det ville så måske være mærkeligt andet, men det er faktisk en rigtig god guide Rikke Moos skriver. Og der findes faktisk ikke andre bøger, som så grundigt og relativt tilgængeligt tager en mulig forfatterspire i hånden, og det hele vejen …

RM lister 11 gode grund til at udgive en bog. Her karakteriseres en vellykket fagbog bl.a. som “Selvudvikling på højt plan” og som “Det bedste visitkort du kan have”. Med udgangspunkt for enhver vellykket fagbog, og i øvrigt vel alt andet, er den gode ide. RM formulerer bl.a. en tre-trins-raket til idéudvikling. Næste skridt er en god bogsynopsis til potentielle forlag. RM opfordrer bl.a. til en oprustning af skrivefærdigheder. Andre emner er research, struktur, skriveproces, analyse af bogmarkeder, udgivelse, marketing og fx information om bibliotekspenge. Bogen har hele vejen igennem nyttige tjeklister til reperition og reflektion af de læste.


Sammenligning
Der findes andre bøger om skriveprocessen fx Skriv så det fænger af Teddy Petersen, og mange andre om kommunikation, men her den første egentlige guide.


Samlet konklusion
Rigtig god fagbog om det at skrive en fagbog. Både til inspiration og velfungerende som egentlig praktisk guide.

Carsten Güllich-Nørby


Se også:
Sagt om bogen

Leave a Reply

Tilmeld dig gratis forfattertips